Deel 2

Deel 2

Zondag 17 september 1944 deel 2  

 

 

De landing van parachutisten, op zondag17 september 1944 bij het kasteel van Heeswijk in het buurtschap de Kameren, was een misser. "Verdomme, het is alweer verkeerd", was de gedachte van bataljons-commandant luitenant-kolonel Harry W.O. Kinnard toen hij bij Heeswijk landde. 

Hij zou in de verte en voor zich, Veghel moeten zien liggen en links van hem zou een spoorlijn moeten lopen, maar er was niets van dat alles. Maar tja, het groene licht in zijn vliegtuig was gaan branden en dat betekende "springen". 

Het doelwit was de landingszone bij Eerde geweest, maar door het neerschieten van het padvinder vliegtuig van luitenant Charles Faith een half uur daarvoor waren er geen bakens uitgezet.  

 

 

 

  

 

Toen luitenant-kolonel Harry W.O. Kinnard's eerste bataljon van het 501ste parachute infanterie regiment, behorende tot de 101ste Airborne Divisie, kort na 13:00 uur arriveerde, moest de bemanning van het leidende vliegtuig zelf uitzoeken waar gesprongen moest worden. 

Ze waren iets ten noordwesten van de eigenlijke landingszone. Een aantal para's kwam in de bomen terecht en dat had weer gewonden tot gevolg. 

Aalmoezenier F. Sampson belandde nog in de lucht boven op de bolstaande parachute van een soldaat die beneden hem hing.