Deel 3

Deel 3

Zondag 17 september 1944 deel 3

 

Sampson kon zich gelukkig nog tijdens deze sprong bevrijden hoewel hij niet kon verhinderen dat zijn valscherm opnieuw open ging vlak boven de grond, waardoor hij niet meer kon bijsturen en in de kasteelgracht terecht kwam.

Het was zijn tweede landing in het water; voorheen was hij in Frankrijk in de rivier de Douve gesprongen, nu was het in de kasteelgracht.

Kapitein David Kingston, een medisch officier, was ook in een boom geland, recht voor het kasteel en had zijn enkel bezeerd toen hij eruit gleed.

Toen kolonel Kinnard was geland, zag hij een groot gebouw, dat op de kaart stond aangegeven als Kasteel, maar hij had geen idee waar het lag. Hij stuurde soldaat Alphonse Batts op onderzoek uit. 

 

 

 

 

 

Batts vond een ingezetene die hem vertelde dat ze in het buurtschap de Kameren geland waren op ongeveer acht kilometer afstand van Veghel, wat het eigenlijke doel was.

Toen Kinnard wist waar hij zich bevond, verzamelde hij zijn bataljon door middel van een oranje rooksignaal en het zwaaien van rode vlaggen.

Het bataljon was geland in een compacte groep en dat maakte het verzamelen eenvoudig. Binnen vijftien minuten hadden alle compagnie commandanten zich gemeld.

Zover men na kon gaan was een man gedood nl. soldaat Robert Peninger.