Deel 4

Deel 4

Dinsdag 26 september deel 4

De navolgende woningen brandden af of werden anderszins vernield.  

A. Juijn, H.M. van lperen, de wed. A. v. Riel, de wed. van Heijnsbergen, bewoond door J. v. Son, J. v.d. Ven, bewoond door J. v. Erp, fam. J. Nouwens, bewoond door M. v.d. Brand,

M. v. Zutphen, M. De Wit en G. Pijnappels. 

Tal van woningen werden beschadigd. De volgende woningen waren zodanig getroffen, dat zij gesloopt moesten worden:

L. van Dijk, gedeeltelijk, M. Banen, bewoond door A. Donkers, de kinderen Verhagen, C.A. de Laat, J. Nouwens, de wed. Hanegraaf, eigendom van het Burgerlijk Armbestuur, H. Verhagen-van Hooft en M. v.d. Brand. 

Zwaar beschadigd werd ook de boerderij van H. van Doorn. 

Tal van woningen kregen glas- en dakschade.

Zware schade hadden N.J. Meulensteen, M. Rijkers, A. v. Zutphen, de wed. Buijs, D. de Jong, L. Raaijmakers, P. v. Zutphen, J. v.d. Linden en B. Cranen. 

De Duitsers trokken 's-middags van Veghel weg en zochten een goed heenkomen door de Kildonkseweg op Beugt om zich naar de Aa-kant te begeven en zich daar in te graven. Anderen hadden zich goed schuil weten te houden in de huizen en kelders van Dinther. Eerst laat op de namiddag waagden zij zich te laten zien, maar ze wachtten toch maar liever de duisternis af om te verdwijnen in de richting van Heeswijk.  Het verzet rapporteerde dat afgelopen zaterdag om 17.00 uur een zweefvliegtuig geland was bij de Venhof in Loosbroek, omdat de trekker was neergeschoten. De dertien inzittende Amerikanen werden door Jantje Bos naar Nistelrode gebracht. Afgelopen zondagmorgen werden twee zwaargewapende Duitsers gesignaleerd in de Bleken en daarna in de Venhof. Aftrekkende Duitse onderdelen richting Zwanenburg-Vorstenbosch-Nistelrode, geen zwaar geschut. Bij Hanegraaf op Beugt werden tachtig man met fietsen, handgranaten, mitrailleurs en geweren gesignaleerd .