Busreis langs mooie monumenten van Bernheze op 14 september.
Bekijk ook alle activteiten, deze mag u niet missen.
PROMOFILM ORGANISATIE BEVRIJDINGSWEEK 70 JAAR BEVRIJDING HDL
Zie de promofilm over de organisatie van de bevrijdingsweek 70 jaar bevrijding HDL in de onderstaande link.
Bevrijdingsweek HDL: http://youtu.be/29_buIu6DnI
Informatiebijeenkomst voor alle betrokkenen en belangstellenden voor 70 jaar Bevrijding HDL
De eerstvolgende informatiebijeenkomst voor alle betrokkenen en belangstellenden is op zondag 17 augustus 2014 in het Cultureel Centrum Servaes.
Aanvang:10:30 uur (tot 12:00 uur) wees welkom.
Verhalen en ooggetuigen gezocht.
Verhalen en ooggetuigen gezocht.
70 jaar bevrijding: wat zijn uw herinneringen?
De organisatie die in september van dit jaar aandacht gaat schenken aan 70 jaar bevrijding in Heeswijk, Dinther en Loosbroek is op zoek naar mensen en hun verhalen, hun kennis van feiten of die mensen kennen die hun herinnering graag vertellen.
Het doel is om een zo compleet mogelijk beeld te schetsen van de situatie in september 1944 op de website www.bevrijdinghdl.nl en in bijvoorbeeld lezingen, publicaties en persberichten.
Het contactadres is: info@bevrijdinghdl.nl ter attentie van Alina van Marsbergen.
Eerste Remember Stone onthuld.
Eerste Remember Stone onthuld
Burgemeester Marieke Moorman onthulde maandag de eerste van in totaal 27 Remember Stones die in Heeswijk-Dinther en Loosbroek komen te liggen.
Met de Remember Stones worden de burgerslachtoffers die in de Tweede Wereldoorlog in de kernen zijn gevallen, blijvend herdacht. Op de stenen is de naam, leeftijd en datum van overlijden te zien. De stenen komen te liggen op plaatsen waar de burgers zijn overleden of, indien ze buiten HDL zijn gestorven, bij hun geboortehuis.
De onthulling van de eerste steen vond plaats aan de Schoolstraat 6a bij de familie Van Zutphen. Jan van Zutphen overleed op 21 oktober 1944 na een granaatinslag. Burgemeester Moorman dankte de initiatiefnemers: “Vaak is een naam enkel een naam, maar overal zit een verhaal achter. Op deze manier wordt het verleden levend gehouden. We dragen de overledenen in ons hart mee.”
Langs de stenen komt een fietsroute van ruim 20 kilometer en verschillende kortere wandelroutes. Verder kunnen binnenkort via een app de Stones bezocht worden. Bij elke Remember Stone hoort een verhaal over het slachtoffer dat via de website gedownload kan worden.
De firma Heesakkers Beton BV heeft de Remember Stones van beton gemaakt en de totale kosten op zich genomen. De firma Jacobs uit Heeswijk zorgde voor de trespa waar de letters in uitgefreesd konden worden.
In de maand Juni worden alle Remember Stones in Heeswijk-Dinther en Loosbroek gelegd. Eind juni worden alle gegevens zoals fietsroutes en wandelroutes geplaatst op deze website www.bevrijdinghdl.nl
Zie de fotogalerij voor de foto's
Wie kent ze nog?
Wie kent ze nog?
Namen/adressen van onderduikers die in HDL tijdens de oorlog ondergedoken hebben gezeten?
Weet u ook de adressen waar onderduikers waren?
Graag horen wij hierover meer informatie in verband met de viering, 70 jarige Bevrijding HDL dit jaar.
Bevrijding Hoe 'T Allemaal Begon
Dit moeten wij gedenken, herdenken en vieren…., nu bijna 70 jaar geleden, en samen in en voor HDL een mooi programma in elkaar draaien.